İnstagram İşletme Hesabı Nedir, Ne İşe Yarar?

2020-05-24 05:25:23


İnstagram İşletme Hesabı Nedir, Ne İşe Yarar?

İnstagram fotoğraf paylaşım ağı olarak kurulsa da kullanıcıların kullanım şekline göre özellik kazanmış bir sosyal ağdır. İlk yıllarında amatör bir ruh ile ortaya çıkan butik sayfalara yoğun ilgi sonucunda İnstagram yeni bir hesap türü oluşturarak daha detaylı e-ticaret yapılmasına olanak sağlayan işletme hesabı işlemini duyurdu. İnstagram takipçi hilesi üzerinde açılan her hesap normal hesap olarak açılır. Açılan bu hesaplar istenildiği takdirde ticaret yapımına uygun hale getirilebiliyor. İşletme hesabına geç seçeneği ile hesabınızı bir marka yapabilir, kurumsal kimlik çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

İNSTAGRAM İŞLETME HESABI NE İŞE YARAR?

İnstagram işletme hesabının normal kullanıcı hesabından farkı, müşteri ile daha hızlı iletişime geçebilme, reklam verme seçeneklerinin olması, kullanıcı istatistiklerinin görülüp takip edilebilmesi gibi özellikleri bulunmaktadır. İletişime Geç butonu ile anlık olarak satıcı ile alıcı arasında bağlantıyı en hızlı şekilde sağlaması işletme hesabının en büyük avantajı olarak ön plana çıkmaktadır.

İNSTAGRAM İŞLETME HESABI NASIL AÇILIR?

İnstagram işletme hesabı açmak için yapılması gereken adımlar oldukça basittir. Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın.

  • Telefonunuzdan instagram uygulamasını açın.
  • Sağ alt köşede bulunan profil simgesine tıklayın.
  • Profil sayfanız açılınca sağ üst köşede bulunan alt alta üç çizgi olan simgeye tıklayın.
  • Gelen pencerede en altta dişli çark simgesine sahip olan ayarlar yazısına tıklayın.
  • İşletme profiline kaydol yazısına tıklayarak işletme hesap kaydınızı oluşturmaya başlayın.
  • Bu kısımda ister yeni bir işletme hesabı açabilirsiniz isterseniz mevcut hesabınızı işletme hesabına çevirebilirsiniz.
  • İşletme profiline kayıt işleminizi tamamladıktan sonra yine aynı yolu takip ederek bu sefer işletme profiline kaydol yazısının üstünde bulunan işletme hesabına geç yazısına tıklayarak işletme hesabınıza geçiş yapabilirsiniz.

İNSTAGRAM İŞLETME HESABI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İşletme hesabının en belirgin özelliği yukarıda bahsettiğimiz gibi iletişime geç butonudur. Bu buton sayesinde kısa sürede satıcı ve alıcı arasındaki iletişimi sağlayabilirsiniz. Bunun dışında işletmenize ait adres bilgilerini ekleyerek alıcıların işletmenize yol tarifi almalarını sağlayabilirsiniz. Son olarak pazarlamanın en önemli ilkelerinden olan istatistikler takibi ve analizi konusunda raporlara ulaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

instagram takipçi hilesi 2022

instagram takipçi hilesi 2022

Sosyal medya kullanımı internetin her eve ulaşmasıyla birlikte hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Kişisel hayatımızı paylaşmak ya da yaptığımız işleri paylaşmak artık bir

İnstagram Takipci Arttırma Yöntemleri

İnstagram Takipci Arttırma Yöntemleri

Hashtag Kullanımı Instagram takipçi arttırma yöntemleri nelerdir yazımızın ilk bölümünde Hashtag kullanımı hakkında bilgi vereceğiz. Instagram’da takipçi arttırmak isteyen kişiler için

İnstagram Trendleri

İnstagram Trendleri

örsel paylaşma konusunda en büyük sosyal ağ olan İnstagram, binlerce farklı alanda milyonlarca kişinin görsel paylaşım alanı olma konusunda liderliği sürdürüyor. Her gün milyonlarca paylaşımın