İnstagram Reklamı Nasıl Verilir?

2020-05-24 05:46:47


İnstagram Reklamı Nasıl Verilir?

İnstagram her çeşit profili içerisinde barındıran büyük bir sosyal ağ platformudur. Bu denli büyüklük ve çeşitliliğin olduğu noktada en önemli adımlardan biri de şüphesiz reklamcılık hizmetleri ön planda oluyor. Hem sosyal ağın en büyük gelir modelini oluştururken aynı zamanda işletmelerin ve şahısların tanıtım aşamasında başvurduğu en önemli mecradır. 
Eğer sizde reklam vermeniz gereken bir kampanya, proje, sunum, sayfa için tanıtım kampanyası yürütmek istiyorsanız instagram üzerinden reklam verebilirsiniz. Bunların dışında sayfanızın takipçi sayısı arttırma işlemini de istiyorsanız yine aynı şekilde instagrama sponsorlu reklam vererek sayfanızın takipçi sayısını arttırabilirsiniz.

İnstagram üzerinden reklam verme işlemi dört adımda gerçekleşmektedir. İlk adımda reklamını yapmak istediğiniz şahıs ya da sayfaya yönelik bir facebook sayfası oluşturulup bilgileri doldurulmalıdır. Sonrasında instagram hesabınızı işletme hesabına geçirmeniz gerekmektedir. Bir sonraki adımda reklam ayarlarınızı, hedef kitlenizi, tanıtım metninizi hazırladıktan sonra son olarak bütçenizi belirleyip reklamların onaylanmasını ve yayınlanmasını beklemelisiniz.
instagram reklami nasil verilir

ADIM ADIM İNSTAGRAM REKLAM NASIL YAPILIR?

  • Facebook.com üzerinden hesabınızla giriş yaptıktan sonra profilinizde yeni sayfa oluştur butonuna tıklayarak bir sayfa oluşturun.
  • Sonrasında İnstagram uygulaması üzerinden bağlantılı hesaplarda facebook bağlantısını gerçekleştirin.
  • Ardından instagram profil sayfanızda ayarlar sekmesinden işletme hesabına geç butonuna basarak işletme hesabına geçiş adımlarını tamamlayınız.
  • Hesabınız işletme hesabı olduktan sonra, İşletme profilinizin onay süreci olacaktır. Lakin bu çok uzun süren bir işlem değildir.
  • İşletme hesabına geçiş yaptıktan sonra reklam oluştur yazısını kullanarak reklam görselini ya da videosunu, reklam başlığı, reklam açıklaması ve reklam tipi ile birlikte coğrafi, yaş, eğitim durumu gibi seçeneklerle filtreleme yaparak hedefli reklamcılık kampanyanızı tasarlarsınız.
  • Reklam kampanyanızı tasarladıktan sonra ödeme sekmesine geçerek günlük reklam bütçenizi belirtip kart bilgilerini girerek paranın hesabından çekilmesini ve yarım saat bir saatlik reklam onay süreci ile reklamlarınızın hazır edilmesini bekleyin.
  • Onay işlemi geldikten sonra reklamlarınız artık hedeflediğiniz kitlelerde görülmeye başlanacaktır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

İnstagram Takipçi Hilesi Yapmak Hesabımın Kapanmasına Neden Olur mu?

İnstagram Takipçi Hilesi Yapmak Hesabımın Kapanmasına Neden Olur mu?

İNSTAGRAM İÇİN TAKİPÇİ SATIN ALMAK Günümüzün sosyal ağlarında en popüler ilk 3 uygulamasından biri olan İnstagram takipçi sayılarının getirdiği avantajlar ve ün nedeni ile birçok

En Popüler Instagram Etiketleri #Hashtag 2020

En Popüler Instagram Etiketleri #Hashtag 2020

Etiket (Hashtag) kullanımı instagram hesabımızın görünmesi için çok önemlidir. Hashtag kullanımı ile benzer içeriklere ulaşabiliyor ve bularla etkileşimde bulunabilirmekteyiz. Bu yazıda

İnstagram Fotoğraf Efektleri Ne İşe Yarar?

İnstagram Fotoğraf Efektleri Ne İşe Yarar?

İnstagram şık ve görsel kalitesi yüksek fotoğrafların yüklendiği geniş bir uygulamadır. Paylaşımların kalitesi ne kadar yüksek olursa ve efektler ne kadar doğru olursa geri dönüşlerin